Jan-Ove Waldners W-Bar i Beijing

Den mest kände svensken i Beijing och Kina är utan tvekan bordtennisspelaren Jan-Ove Waldner. Han är också delägare i en bar, eller kanske snarare restaurang, som ligger i det mest bartäta området i Beijing. Det är i Sanlitun i de östra stadsdelarna och restaurangen ligger rätt nära den svenska ambassaden. När jag besökte stället var det i slutet av juni och fotbolls-EM pågick för fullt i Österrike och Schweitz. Eftersom det är en sportbar hade man direktsändning av alla matcher, men eftersom kinesisk tid på sommaren är sex timmar före svensk så startade alla matcher från kvartsfinal och framåt klockan 03.00 på natten och eftersom Sverige just blivit utslaget blev det inget nattbesök på baren. Det blev bara en hastig titt inne i baren och några bilder. För övrigt skulle Jan-Ove själv finnas på plats några dagar senare, men tyvärr hade vi ingen möjlighet att åka dit den dagen.

På menyn finns i första hand svensk husmanskost och priserna är ungefär som på en vanlig svensk lunchrestaurang. Vad sägs t ex om

  • Köttbullar med potatismos och lingon
  • Pytt i panna
  • Spagetti och köttfärssås
  • Wallenbergare
  • Grillad lax med potatis

Läser dock i Dagens Industri den 16 november 2008 att baren just nu är till salu. Det är en av de kinesiska ägarna som drar sig ur och tillsammans har de fem delägarna bestämt sig för att sälja baren. Eventuellt kommer dock Jan-Owe Waldner ändå att finnas med på ett hörn, fast det beror på vem som tar över baren.


Skylten utanför W Sports & Music - Restaurant & Bar


Ingången till denna nordiska sportrestaurang i Beijings Sanlitunområde


Självklart finns ett bordtennisbord i restaurangen


Två glada och trevliga tjejer som jobbar i receptionen i restaurangen

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna